Monday, April 9, 2012

Umratul JaMuantu...

assalamualaikum...

baru2 ni ceo wat majlis utk meraikan warga kerja yg menunaikan umrah..
mereka akan berlepas dri rumah beliau..

fiza dan yg senagkatan jd ajk.. melayan tetamu yg hadir..

giler beso n best rumah dia..
tp fiza jaga bhgian luar..
so x dpt sgt la menikmati rumah ceo..
yelah.. rumah ceo kot.. bkan senang kan dpt g..

nanti insya allah, fiza upload gamba ketika kejadian.

Dulu dan Sekarang

assalamualaikum..

dulu berdua ada jugak benda nak buat..

skang single... bosan plak...
klu kat tempat lama mungkin x bosan sgt kot..

bende dah jadi.. biarkan berlalu.. x usah toleh lg.. cuma kenangan shj yg akan bersama..

sekarang perlu pandang kedepan..
mencorak masa depan..

alhamdulillah.. setelah beberapa lama..
bertemu, berkenalan, bergurau, bermesra bersama rakan baru yg seangkatan.

terasa ada sinar untuk meneruskan pekerjaan disini..
syukur padamu ya allah..

tetibe teringat kata2 itu..
"boleh jd apa yg kamu tidak suka itu yg terbaik untuk kamu, dan yang kamu suka itu tidak baik bg kamu".

jadi.. apa yg berlaku.. harus terima je..

Sunday, March 18, 2012

Onar si pembuat Kad...

Assalamualaikum...

bila ada majlis.. means perlu ada kad untuk menjemput..

macam2 kad skang dipasaran..hehehe

bila satu kad buat untuk dua pihak... masalah sikit la akan timbul dari segi nama di muka surat depan.

kita dah diskus bla..bla...bla...
artwork pun dah brape kali ubah...
but the result really disappointed.

dorg bg alasan.. nama boleh tukar tp kedudukan nama x boleh tukar... masuk di akal x? bende tu kita wat dia kan? bukan dia wat kita..
dah servis cam hape je.
tanya itu.. x tau..
tanya ini... x tau..
kalau mcm tu baik xyah buat bisness..
susahkan org..

masa nak jumpe dia.. korg bayangkan ye.. bila kita col, dia kata kat luar n xde kat kedai.. pastu bila tanya bla blh jumpe... x confirm plak... lokasi x nak bgtau.. apalah...

ni customer you ni.. tp you layan mcm tu je?
apa salahnya kalau you cakap... blh jumpe pukul sekian sekian.. xlah kita ni byk kali g tempat you... masa tu dah start sakit hati dah ngan servis diorg...

majlis di tempat fiza xkanlah nama org lelaki dulu...
ini akan buat org ingat majlis belah laki.. bukan belah pmpn...

adoiyai... dah sakit hati lg..

makin tension..
so skang terpaksalah cari org lain...
dah la masa suntuk..



Thursday, March 15, 2012

Photographer Majlis Anda...

Assalamualaikum

bila masuk bab photographer kan... fiza memang sgt mementingkan hasilnya.. lagi pulak itu hari bahagia kita kan.. xnak la tersalah pilih..

x kisah berbelanja lebih sedikit asalkan hasilnya buat kita puas hati dan x menyesal lepas tu.
lgipun bukan selalu kan?

bagi warga terengganu.. photographer boleh cari kat http://www.terengganuwedding.com

kalau org luar terengganu pun blh je hire dorg ni tapi kena belanja lebih sikit la dari transport dan accomodation.

fiza punya photographer pun cari kat website sini..

dulu masa mula2 mencari.. fiza cari dari mudah.my.. pastu dah deal ngan sorg photgrapher ni.. cuma x bayar lgla deposit sebb ingat nak jumpa kan utk discuss lebih. but at the same time fiza still lagi mencari photographer lain.

lepas tu.. since fiza dapat photographer yg gambar dia lebih cantik, fiza nak cancel la ngan org yg fiza book ni.

nasib baik lah fiza x bayar deposit lg kat org yg fiza book ni sebab dia langsung x set date untuk tarikh fiza. hurm...

kalaulah fiza x cari yang lain... entah2 fiza xde photographer pun untuk hari bahagia fiza nanti. sedihnya...


Wednesday, March 14, 2012

Pembantu Majlis Anda...

Assalamualaikum....

fiza sekarang just redha je ngan apa ada skang... just go with the flow until i get married.

ok.. stop about that..

bagi yang masih tercari2 pasal katering, pelamin, photographer n etc..

boleh pergi kat kahwinmall.com