Friday, May 9, 2014

Pengalaman Hamil

Assalamualaikum...

January 
Bila dpt tahu pregnant.. cnak pegi klinik lg untuk check dah brape bulan sbb bajet nak pergi klinik dgn husband..

tpi bila everyday ada keputihan... start mcm pelik la... nape ada..

so hati rase x sedap.. minta izin kat husband nak g klinik...

alhamdulillah... dah 5 minggu hamil on that time.

keputihan yang dialami adalah perkara biasa.. so nanti hilang sendri...

ok lega bab tu..


Bab selera makan.. time tu... memang berselera sgt... asyik lapo je.. tp dlm masa yang sama.. takut obes.. tp dah lapo.. nak wat cmne..

masuk je seminggu pastu...

Alahan start!!!.. tahniah!!... alami mcm wanita hamil yang lain..

makan apa je kuar balik..
minum air pun.. kuar balik.. makn buah... kuar balik..

sampai rasa lembik giler masa tu..


ada skali tu.. menangis.. sbb x dpt enjoy makanan like before...



tp muhasabah diri balik...
just doa je.. moga baby ok.. sihat alhamdulillah... mummy will do anything for u baby..
klu pergi lunch pun.. cepat2 kena balik opis... sbb nak muntah..

opismate ada la tegur nape mcm x sihat... tp fiz cuma ckp sakit perut.. @ keracunan maknan.. haha





fiz x annouce pun kat member & opis mate sume pasal my pregnancy.. sbb kata org jgn dihebahkan lagi kan.. so simpan je dulu...
xnak la jd pape.. so biar je la.. hadapi nya dgn tenang...

alhamdulillah after seminggu alahan... jumpa hubby.. dah x muntah... hubbay ckp
"baby nak jumpa daddy heh, tu pasal x muntah dah".. haha

tapi sepanjang tu.. still rasa waspada la makan.. sbb takut muntah kan..

Mac
dah masuk bulan ketiga pregnant.. baru la berani nak bukak mulut.. kata "i'm pregnant!"

tu pun xde lah annouce kat satu opis...
gilo ko apo..

haha

mana yang tanya.. fiz ia kan.. mana yg x tanya tu.. fiz diamkan je la..

xmo la org kata over sgt kan..

rilek2 sudaaa..

Mengidam
Alhamdulillah.. setakat ni xde mengidam pelik2 sgt..
biasa2 jek.. tp kadang bila teringin nak mkn... tetibe bende tu xde.. bila x mengidam ada je..
huh.

bila berjauhan dgn husband saat pregnant ni.. sensitif ckit la rasa.. asyik nangeh je bila nak balik ganu smula utk bekerja... x ready nak balik.. nak duk ngan dia je..

org lain.. dah kawen... dpt je duk serumah...(berair la mata)...
Dugaan utk kami..

kadang bila rasa nak mkn... tp malas nak cari... fiz byk pendam je apa yg nak mkn tu.. tahannnn jek...
bila bersama husband... bru ckp.. rasa nak mkn nilah... hehe..
baru blh nak manja2...



May
Skang dah 5 bulan hamil... 4 bln lagi utk baby menjengh dunia...
kami just... doing our best to be better...
nanti nak merancag brg2 utk keperluan baby..
set berpantang...
kehiduan selepas bersalin nanti..
pergh... mcm2 lagi lah..

doakan supaya kami berdua selamat...

amin...

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)