Sunday, June 27, 2010

Pagar / Pendinding Rumah..Kalau ikhlas, Insyaallah Menjadi...Pencuri Akan Berenang Dalam Rumah Anda...

Salam... info ni amik bri blog abg hairey

same2 lah kita menyebarkannyer..

skang ni.. mcm2 hal berlaku.. so.. jaga diri anda, jaga keselamatan family and n umah anda..

Kaedah berikut dilakukan untuk mendinding rumah dan kawasannya juga tempat-tempat lain.
Untuk memagar rumah, mulakan dari bahagian kanan rumah. Mula-mula pacakkan teras kayu asam jawa disatu penjuru rumah (sebelah kanan) dan ketuk dengan pemukul besi hingga tenggelam paras bumi. Pijak tunggu tadi sambil mengadap ke penjuru lain yang di tuju dan baca:

•Ini tembok Nabi Sulaiman
•Dalamnya laut luarnya kota
•Kalau kamu pecah kota ini
•Kamu akan berenang dalam laut.

Tiup menghala penjuru yang hendak dituju. Baca bimillah, al-Fathihah dan surah Yasin dari awal hingga ayat ke 9.

Kemudian berjalan menuju ke arah penjuru lagi satu dengan membaca ayat ini berulang-ulang. Sambil membaca, Air Yasin di renjiskan disepanjang jalan ke penjuru yang dituju. Apabila tiba dipenjuru yang dituju, paku satu lagi teras kayu asam jawa seperti yang dilakukan sebelum ini. Kemudian berdiri diatasnya sambil memandang penjuru yang berikutnya. Buat seperti tadi ke penjuru ketiga, kemudian seterusnya kembali ke penjuru yang mula-mula tadi.

Setelah menanam kesemua empat teras batang kayu asam jawa yang disediakan, pijaklah teras kayu asam jawa yang pertama tadi kemudian buat lingkungan di bahagian atas seluruh kawasan yang dipagar tadi, dengan isyarat tangan. Untuk tujuan ini, Air Yasin atau garam boleh digunakan untuk melinkungi bahagian atas rumah tadi.

Sekiranya terdapat penceroboh yang berniat buruk memasukki kawasan yang telah dipagar ini, nescaya ia akan rasakan bagai berada di tengah-tengah lautan yang luas, terkapai-kapai berenang unutk menyelamatkan dari lemas.

Begitu lah kebesaran Allah.
ALLAHUAKHBAR.

Wednesday, June 23, 2010

Sape nak naik Taxi ni??



taxi ni....!!

sape nak naik? aku nak....

hahaha

Tuesday, June 22, 2010

You belong To Me..

song by Taylor Swift..

You belong to me..

hehe.. english song plak kali ni...

best gak lagu ni...
vdeo clip pun so interesting to watch..

Enjoy!!


video

You're on the phone with your girlfriend,
She's upset,
She's going off about
Something that you said,
'Cause she doesn't get your humor
Like I do.
I'm in my room,
It's a typical Tuesday night,
I'm listenin' to the kind of music she doesn't like,
And she'll never know your story
Like I do.

But she wears short skirts,
I wear t-shirts.
She's cheer captain and
I'm on the bleachers,
Dreamin' 'bout the day
When you wake up and find
That what you're looking for
Has been here the whole time.

If you could see that I'm the one who understands you,
Been here all along so why can't you see,
You belong with me.
You belong with me.

Walkin' the streets with you
and your worn-out jeans,
I can't help thinking this is how it ought to be,
Laughing on a park bench Thinking to myself,
"Hey isn't this easy"
And you've got a smile that
Could light up this whole town,
I haven't seen it in a while
Since she brought you down.
You say you're fine,
I know you better than that.
Hey, whatcha doin' with a girl like that?

She wears high heels,
I wear sneakers.
She's cheer captain and
I'm on the bleachers,
Dreamin' 'bout the day
When you wake up and find
That what you're looking for
Has been here the whole time.

If you could see that I'm the one who understands you.
Been here all along so why can't you see
You belong with me?

Standing by,
Waiting at your back door,
All this time how could you not know
Baby, you belong with me
You belong with me.

Oh, I remember you driving to my house
In the middle of the night.
I'm the one who makes you laugh
When you know you're 'bout to cry.
And I know your favorite songs,
And you tell me 'bout your dreams.
Think I know where you belong,
Think i know it's with me.

Can't you see that I'm the one who understands you,
Been here all along so why can't you see,
You belong with me.

Standing by,
Waiting at your back door,
All this time how could you not know
Baby, you belong with me.
You belong with me.

You belong with me.
Have you ever thought just maybe,
You belong with me?
You belong with me.

BigBang

This song quite good..

Enjoy!!


video

one thing yang best tentang korean group ni..
dorg pandai menari..

tarian dorg ni mcm best sgt.. x jemu tgk..
Salam...

Kakimotong wat parti barbeque..

fiza tlg post ok..

TARIKH : 11 JULAI 2010 ( AHAD )
WAKTU : 4pm
TEMPAT : Di rumah Papa Meow ( Empangan Klang Gate )
TEMPAT PERJUMPAAN : Courts Mammoth di sebelah Balai Polis Setapak.
TARIKH TUTUP DAFTAR : 8.07.10 ( Kesemua wang sumbangan akan diberikan kepada Papa Meow untuk persiapan majlis )

Sesiapa yang berminat, bolehlah hantarkan nama ke dalam ruangan komen entri ini dan perlu juga disertakan wang sebanyak RM35 setiap satu nama. Wang ini hendaklah di'bank in' ke dalam no akaun ini :

RHB : 1140 9900 1819 64 ( Mariah A. Ghani )
Selepas bank in wang tersebut, sila emailkan rekod transaksi online anda ke mariahairey@gmail.com

ataupun bagitahu diruangan komen sekiranya sumbangan telah dibuat ( bagi mereka yang tiada scanner )

Tujuan wang ini adalah untuk membiayai kos persiapan untuk majlis Barbeque ini, bukan untuk kepentingan peribadi.

Sila sertakan sekali link website / blog ataupun link / nama profile anda yang didaftarkan di dalam Facebook.

p/s: tringin sgt nak join.. harap dpt join...
lagu ni best gak...
nak promote handphone je..
siap wat vclip lg..

very colorfull vclipnyer.. ni part 1 handphone lollipop

video

ni part 2..
group BigBang je yang nyanyi...

video

Enjoy!!

Monday, June 21, 2010

can you see my Heartbeat???

LOve this song from 2pm..

enjoy..!!

video

Sunday, June 20, 2010

Jenjalan,,,


sedapnyer durian ni... warghhhhhhhhhhhhh..

sape ada parang beso?? pinjam..

Melaka


hehe... cuti sekolah baru ni..
g melaka...
ni gambo mase tempat spupu kecik main permainan kat jusco baru tu.. huhu

Saturday, June 19, 2010

Lagenda budak setan..

love this song...

so sad..

Lirik OST Lagenda Budak Setan – Bila Cinta


Bila cinta kini
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu


Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku


Hilangnya cintamu
Mengusik hatiku
Hingga kumemilih
Cinta yang fana


Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan


Di setiap doaku
bangkitkan setia kenangan tentangmu

Dalam harapanku sebut nama mu


Hilangnya cintamu
Mengusik hatiku
Hingga kumemilih
Cinta yang fana


Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan


ooooooo
Dalam harapan



video

Free kepala hotak ko..

aku x tau nape ko pk itu free..

sedangkan nak masuk bilik air pun kena bayar..

well darling... in this world.. there's nothing free ok...

ko lepaskan beban itu pada ku sedangkan ko yang menggunakannyer....

hurm... aku harap ko bahagia dengan cara ko tu...

aku x perlu nak meminta kerna aku bukan pengemis...
tp ko paham2 je la kan....

klu ko x paham.... nak buat mcm mana.. otak ko memang x mampu berpk sampai ke tahap yang sepatutnyer...

dengan ini.. aku meng umumkan...
bahawasanya.. aku x HALAL kan... apa yang ko buat kat aku,...

See u in Court PADANG MASYAR..

menjawap la ye ko kat sane...

peguam dah lama ada disisi ku...

Rezeki lebih untuk Kucing

Salam...

semalam ada ikan grg lebih... aku pun amik... gaul ngan nasi..
aku bg ibu kucing yang dtg entah dri mana...

pastu...
kena marah...

i'm so sad... why people so mean??

apa salahnyer bg rezki kita yang lebih tu pd sekor kucing yang kelaparan? tidakkah mereka itu tahu bahawa.. sedikit kebaikan yang kita berikan besar ganjarannye disisi Allah swt? tp nape ada org2 yang sebegini x sedar akan hal yang mcm tu?

adakah sebab yang mereka itu haiwan n rase mereka pandai nak cari mknan sendri? nape nak pk mcm tu? x blh ke bg mknan tu ckit kat mereka?

salah ke? salah ke
?
X...
tu x salah.. aku tau x salah..
aku tau aku wat bende yang betul..
biarlah nak marah pun... aku sanggup..
nak kata apa pun... katalah.. aku sanggup..
akan ku tadah sahaja telinga ku ini mendengar..
akan ku beri jua mknan pda haiwan yang terbiar itu,..
aku tahu aku betul....
aku wat tindakan yang betul...
Ya Allah... bantulah aku.. permudahkan la urusan ku ini......
kurniakanlah aku rezki yang melimpah ruah.. agar dapat ku bantu insan2 yang terbiar ini....

Friday, June 18, 2010

Drama pergaduhan

td petang sedang menyapu di halaman....
terdegar 2 org budak bergaduh mulut ...
dengar dri apa yang dorg gaduhkan mcm brg yang budak A bg budak B pegang dah hilang
tp budak B x ngaku...

ada pulak batu api yang lain sedang tgk sambil mendorong lg supaya bergaduh, bertumbuk..
ada sorg lg budak (Budak C)..
dah besar jugak la.. aku agak masih bersekolah menengah melihat sahaja pergaduhan tu.. lagaknyer seperti refree yang sedang mengadili perlawanan..

serasa aku... sepatutnyer budak C tlg la leraikan ke apa ke..
ni x.. dia pun jd batu api.. hanya nak menyemarakkan lg api pergaduhan tu..
walaupun hanya budak2 yang bergaduh..
tp x salah rasanyer tlg leraikan.. klu x leraikan pun.. apa salahnyer utk x jd batu api...

Wednesday, June 16, 2010

Aku Marah!!!

salam sume..

marah rasa tau..
ari tu nampak ada budak kecik..
dia............
sepak kucing...
owh aku sangat pantang tgk org wat mcm tu...
even budak pun.. ada aku kesah...

selamber aku sound budak tu,.
"woi.. sakitla sepak dia.. aku sepak ko nak?"

my hubby to be cam x suke je aku wat mcm tu... maybe xnak gaduh ngan mak budak tu kot..

abeh tu.. dah wat mcm tu... mak dia x reti ajar ke?
x blh ke mak2 sume ajar anak.. jgn nak sepak kucing ke apa ke.. cube ajar sayangi haiwan...
tu pasal bebudak skang sume cam apa je...

argghhhh!!! aku benci tgk org wat mcm tu kat haiwan.........

Friday, June 4, 2010

MAff..

dah lama x post any news...
sowie pada sape yang menjengah tp xde apa yg latest..

sejak dua menjak ni.. rasa mcm xde mood nak berblogging...
sgtttttttttttttt xde mood...