Thursday, December 23, 2010

hantu mak limah balik rumah.....

hajat nak tgk cite mak limah balik rumah...

mula nak tgk kat mid valley.. sampai sana dah dekat kul 7.45..
so x pelah.. sebab tau ada tiket kul 8.10..

beratur la menunggu giliran... skali tgk.. tinggal 4 seat je lg..
mesti jauh2 tu..

yg kul 10.30 plak.. tggl 7 je lg seat...
hampeh tul...

my hubby to be suggest g tgk kat KLCC..
hurm..

berat hati gak nak g..
ye la.. nak bayar parking lg..
masa lg..
takut x sempat je...

pastu.. ok la..
g la jugak...

lain kali x tau lg bila blh tgk..

nasib baik kat KLCC ada wayang cite tu kul 9.30... alhamdulillah... tp tu pun x byk dah..


mcm ni pnyer gaya... blh capai 20 juta.. hehe... mcm dr rozmey tu..

hari senin baru ni mcm tu gak.. penuh...

pecah panggung ni.. bak kata dr rozmey.. kui..kui...kui...

best... gelak sakan dlm tu...
sape x g lg.. pergi tau.. jgn x g..

Wednesday, December 22, 2010

nak g....

hehe..
plan nak tgk wayang...
lalalalalala

http://www.emocutez.com


harap menjadi la...

nak tgk cite kak limah balik rumah tu..
hehehe

cik tedi
kata best...

hehe

Kawan x mengenang budi.. opsss.... kawan ke???

salam...

fiza ada kawan... jenis x kenang budi..
fiza tlg dia...
fiza tlg kawan2 dia....
fiza anggap dia kawan..
test pun tolong dia jugak...
sebab fiza pk kawan..
kawan kena saling tolong menolong..
tu yg fiza pk...

tp... kawan fiza yg fiza anggap kawan... x kenang budi...
buang fiza dri hidup dia...
fiza x tau mulanya...
pelik nape x nampak dia.. tp nampak dia kat tempat org lain...
bila fiza tgk.. rupanya dia dah buang fiza..

fiza x ckp apa... just say thanks...
fiza pelik nape dia wat fiza mcm tu..
fiza anggap dia kawan...
kawan,.
K.A.W.AN...

http://www.emocutez.com

Tp.. nampaknyer dia x anggap fiza mcm tu..
fiza pk.. ok... fine la.. perginyer seorg kawan.. hadir seribu lg kawan yg lain... i believe that....
pk.. fine la.. klu xnak kawan.. x rugi pun...

tp.. bila nampak je muka dia..... hati fiza rasa mendidih smula...
fiza rasa sakit ati..
fiza rasa marah...
kadang2 terasa.. bodohnyer aku ni.. tlg org yg x tau nak hargai what u had done...

tu la.. my hubby to be slalu marah bab tlg org.. sebab dia tau.. fiza yg slalu sakit hati nanti bila org tu x hargai apa yg fiza dah wat utk org tu...
dia tau... ramai yg cume nak take advantage je... minta tlg tu.. minta tlg ni.. tp.. pastu.. buat
fiza mcm sampah....
dia marah tu....

http://www.emocutez.com

tp.. fiza x hiraukan nasihat dia..
fiza pk.. kawan..
kawan tengah susah..
fiza as kawan kena tlg..

dia marah...
nape perlu fiza je yg sibuk...

fiza wat x peduli...
kami plak yg gaduh...

tp.. akhirnyer.. slalu je kata2 dia btl...
slalu je tekaan dia tepat..
damn....

terpaksa menunduk sedih....

http://www.emocutez.com

fiza redha...
alhamdulillah...

http://www.emocutez.com
bersyukur...
adanya kawan sebegini.. wat fiza lebih sedar hakikat realiti...


ya Allah.. ampunilah dosa2 ku ini ya Allah...
byk dosa ku pdMu ya Allah..



Tuesday, December 21, 2010

dpt award... YeA!!!!!

hehe...

fiza dpt award.. yea!!!! jgn jeles...

award belog tercomel mcm org nyer...
hahha... korg nan hadonyer... jgn jeles...

hehe...
bangggaaaaaaaaaaaaaaaaa.............................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1


dpt dri sini..

hehe.

cyg kak dilla.....
mmmuuuaahhhh.....



Saturday, December 18, 2010

Berat Sebelah....

korg pernah x alami apa2 yg korg rase ada org yg berat sebelah kat korg???

fiza byk kali je kena mcm tu...

hurm..
entahla.. rezki dia la yek... mcm tu ke nak trime?

ntah la.. x rasa blh trima mcm tu...

rasa sgt x adil.. padahal.. wat bende sume sama je... tp nape dia dpt better than u.??? bukan x bersyukur... tp.. musykil la kan.... xleh la nak accept je sume...

x puas hati!!!!!

x puas hati!!!

x puas hati!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

x pe...

Tuhan tu MAHA ADIL kan???

xpe... Alhamdulillah....

Tuesday, December 7, 2010

Mid Valley.. I Love u...

ari tu g mid valley.. so sempena krismas ni.. tau2 je la deco nyer camne kan... at every centre within mid valley ada very very vewry nice decoration. have huge huge huge teddy bears... i wonder i how much it is.. must be ribu riban.. because it very huge.. bigger than me...

one of the teddy, his feet is taller than me.. so can u imagine, how bigger it is???

i take a lot of pictures... i love it so much...
i would like to show it to u guys.. but.. unfortunately, i forget to take the USB cable inside my hubby to be's car...
hehe...

welll... better u go it by ur self.. dont miss to see the huge teddy bear there...

oh dear.... i think this is the reason why i keep coming to mid valley instead of other places..

ok.. cau cin cu....


Sunday, December 5, 2010

salam semua.... kabare??

hehe.. salam sume..
wat pe?

hehe

skang dah masuk bulan 12 dah... skang masing2 dah bawa haluan memasing since we all already finished study at UniKL... owh... i miss that moment...

when everybody said that they missed the time when they are studied... i do admit it.. i also miss it.. no more books, see lectures.. follow schedules and so on...

now only work..work..work.. and work...

ada juga org kata.. x smestinya kita akan kerja dibidng yg kita blaja masa kat U dulu..

ok.. i admit it also... hehehe..

x kisah la... asalkan kerja halal.. walaupun x segah org lain yg dpt keje best2 pas abeh blaja.. at least i got work... alhamdulillah.. syukur pada mu Allah....

bersyukur itu penting walaupun x suka kerja tu sgt.. hahaa... at least masih bernasib baik...

thanx Ya Allah pada kurniaan mu ini....

yg penting sume tu pengalaman..

pk.. minggu ni ada ... at kemensah... klu dpt g... hehehe.. insyaAllah...

Saturday, November 27, 2010

Ari yg penat..ku sangkakan panas sepnjng hari tp hujan di petang hari..

Salam..

ari ni g MAHA 2010..

bertolak kul 11 dri umah..
sampai je kat area UPM.. sesak yg amat... mungkin sebab skali harung ngan sua RASA TV9.. TU YG ramai giler tu...

parking RM3..

ada tu yg parking kat luar.. giler menapak jauh... uish.. kalu dia je sensorg nak menapak xpe gak.. ni ngan bebudak lg.. aduhai... parking je la kat dlm.. bukan x cukup pun..

x tau la..
mungkin dorg ingat parking dah penuh kot.. tu pasal parkiing kat lua...

pssstttt. parling kat luar xyh bayar.. tp bersiap sedia la dng kemugkinan di trik...

ok.. dah parking.. trus jln.. 1st tempat sampai dewan makn..(bazar mkn) mcm2 ada.. nasi ambeng, mee muar yg glamer... (pakcik tkg msak mee muar kat muar yg masak.. glamer pokcik tu.. klu p kdai dia.. byk artis bgambo ngan dia..)
lemang ada, sate.. nasi kukus, mcm2 la.. aziz desa jd DJ kat situ....

pastu naik tgkat atas.. HALL D klu x silap... tempat agrobazar.. byk produk2 KITA kat sana.. sila la sokong produk kita ye...
Sedap... klu bukan kita suppport.. siapa lg nak support? btl x?
harga menarik..
hehe


mcm2 fiza beli.. kek.. kepek, biskut, klu yg ada tester tu.. lg sronok merasa.. blh la kenyang kat situ je...
hehehehe

pastu g Hall lain plak.. x ingat..
ada byk mesin2.. mesin bakar kek, mesin utk kebun, sawah, motor...

pastu g Hall lain plak.. x ingt gak apa nama...
ada MARDI, KPDNKK..

pastu hall satu lg tentang international cmpany...
ada produk luar negara.. ada kepek bangla, tikar, alas meja...

kat area situ je.. ada 4 Hall; Hall A,B,C ngan D

pastu klu naik trem.. yg angkut org area dlm tu.. ada rumah negeri..
abih je sume Hall tu.. ujan plak di petang hari... hujan rahmat...
hehe..
jd susah ckit la nak berjln...

klu naik bas rapid KL yg reserve utk MAHA 2010 ni.. blh g ke SUA RASA..
gln slh naik bas..
tp sua rasa ni 2 hari je kan.. so sape sempat tu sempat la... hehe

nak naik bas tu.. paham2 je la.. lg ngan ujan ni... bersesak n seksa giler.. org main tolak2 je.. nasib x jatuh...
nampak tu basah. harap x demam...

sampai kat sua rasa tu.. beli lg keropok moni.. hehe..
murah.. pastu dpt cabutan yg sememangnyer dpt hadiah... dpt kepek lg satu...

ada air milo... sedap.. artis.. biasalah tu.. tp x g tgk sgt..

perkara memalukan.. tp x la malu sgt..
g pegang org lain.. hehehe.. tu la .. baju dah wane same.. maluuuuuuuuuuuuu.....
pastu g naik bas smula.. utk ke bawah..

balik smula ke HAll D.. mkn2.. hehe .. lapo n penat.. penat kena ujan.. penat berjln...

oh ye.. sape yg xde akaun tabung haji.. kat sane blh bukak.. bayar RM2 je tau.. RM2 je tau... kat HAll D dia bukak meja..

nampak tu bukti... hehe

gambo byk amik.. tp nak upload.. ngan beruk ni.. lambat la... jenuh tggu.. so.. layan cite je la ye...

Friday, November 26, 2010

MAHA 2010

tahu apa tu MAHA?
http://www.emocutez.com
MAHA Antarabangsa 2010 merupakan pameran pertanian yang terulung di Malaysia. Ditaja oleh Kementerian Pertanian and Industri Asas Tani dan dianjurkan oleh Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan, FAMA

MAHA ni jugak.. pameran yang terbesar dan paling komprehensif di rantau ini dan mungkin di Asia.

MAHA Antarabangsa 2010 akan diadakan daripada 26 November 2010 - 5 Disember 2010

Pameran tahunan ini menjanjikan teknologi terkini dengan demonstrasi yang lebih menarik dan tepat dengan juga aktiviti perdagangan yang akan menarik para pengunjung perdagangan tempatan dan luar negeri. Ia merupakan pameran para pengeluar, petani, nelayan dan penternak terbaik di Malaysia.

MAHA Antarabangsa 2010 adalah satu landasan memperkenalkan syarikat pengeluaran produk agro dan makanan yang terbaik di Malaysia. Lebih daripada 950 jabatan and agensi pertanian, syarikat-syarikat swasta dan industri kecil sederhana akan mengambil bahagian. MAHA Antarabangsa 2010 akan mempamerkan produk pertanian daripada 28 negara.

kenAPa fiza suka MAHA?
sebab.. byk produk2 malaysia yakni.. produk kita.. yg xde kat hypermarket ni... biasanya prasaraya lebih suka promote brg luar dri brg kita sendri.. jd secara x langsung.. kita sendri pun x tau yg malaysia ni ada keluarkan produck sendri mcm kepek setaraf mcm mister potato.. coklat.. mcm2 lg la..

hehe.. panas tu panas la.. jenuh gak berjln ke sana.. luas kan tempat dia.. tp sronok tau.. ramai org.. family... couple... hehehe
http://www.emocutez.com
kiranya ikatan ukhwah dlm family tu masih ada walaupun dgn mslh sosial yg melanda skng ni..

marilah same2 memeriahkan MAHA ni.. n yg lebih penting.. meh la kita support brg kita sendri...

http://www.emocutez.com

Thursday, November 25, 2010

Syukur ya Allah..

Salam..
Ari ni ada interview... alhamdulillah...

hehehe

terkezut gak...

g Mid plak..
saje je nak tgk apa cite baru ada ari ni,..
teringat plak cite ngangkung ada kuar ari ni..
sam (pelakon adanan sempit tu), berlakon.. eira n pakwe dia ada gak..

best cite dia..
x rugi tgk tau...


Monday, November 22, 2010

Muhasabah Cinta

Album :
Munsyid : EdCoustic
http://liriknasyid.com


Wahai... Pemilik nyawaku
Betapa lemah diriku ini
Berat ujian dariMu
Kupasrahkan semua padaMu

Tuhan... Baru ku sadar
Indah nikmat sehat itu
Tak pandai aku bersyukur
Kini kuharapkan cintaMu

Reff. :
Kata-kata cinta terucap indah
Mengalun berzikir di kidung doaku
Sakit yang kurasa biar jadi penawar dosaku
Butir-butir cinta air mataku
Teringat semua yang Kau beri untukku
Ampuni khilaf dan salah selama ini
Ya ilahi....
Muhasabah cintaku...

Tuhan... Kuatkan aku
Lindungiku dari putus asa
Jika ku harus mati
Pertemukan aku denganMu

Back to Reff.

best lagu ni..
nak dgr lagu ni.. p cari sendrik.. hahahahaha

Sunday, November 21, 2010

second time at PM house....

ari ni supposedly hiking kat bukit tabur sambil ditemani awek cun @ kak peace.. bulat.. n aman.. ikut ke dorg tu? hehehe

tp x jd..
postpone next week.. tp pengulu acara x dpt join plak.. ish.. program x bermaya la kan klu penghulu xde... ibarat kapal tanpa nakhoda.. cewah.. ME bace ni.. terharu dia.. hahahahaha

tp ari ni g saje2 la ke umah PM.. @ papa meow haha..
main ngan debab, bulat.. aman malu2 jd x dpt main ngan aman...

jumpe kawan baru..
so hepi to meet all of u.. hope next time we will meet again..
hehe


Friday, November 12, 2010

Finishing FYP..


salam...

exam dah settle, alhamdulillah..
tawakal sahaja pada Allah skang..
tp klu result x ok.. so sad..

hehe
skang time to focus on FYP plak..
submission on 19 nov..
touch up saje..
nanti blh hanta utk hard bound
hehehe

skang at McD taman Dagang with housemate.. hehe
sronok lepak cini..
the environment really goods.. .
for me la...

the worker... thumbs up..
for me la...
hehe

ari ni berjalan..
hehe
g Pavillion.. giler serius cantik tempat tu..
hehe
fiza kadang2 je g.. tp ari ni tringn g.. dah alang2 lalu kan.. nak g lowyat. so singgah pavilion..
psstt... beli Jco je.. x kose masuk kedai kat dlm tu.. takut.. exclusive bebenor...
x mampu teman..

cantik kan? blh wat tempat kawen ni... lin dri misz pinkie winkie.. nanti kawen wat pelamin mcm ni tau..






tudung ni bru beli.. hahahah first time pakai..
jadik la kot kan? x pernah pakai tudung mcm ni..
cantik x? cantik x? cantik?
hehehehehe....

Tuesday, November 9, 2010

Giler...

nak study ni.. esok ada paper..
hehehe

rase mcm nak bukak cite korea, wat peneman study...
tp giler la..

klu aku bukak = aku x study..


so..jgn bukak.. sabo ye klu ye pun nak tgk cite korea...
agak2 le...
final exam ni...


Sunday, November 7, 2010

1 sudah...

salam...

hehe minggu ni final exam....

ari ni paper SCM system..
1 sudah settle 2 lg coming up next...

semoga berjaya...

psssttt............... ada org ajak g umah PM....
hehehehe... nak ikut g sana....

Thursday, November 4, 2010

Study Week..

minggu ni study week...
lalalalalalalalalalala
.
.
.
.
.
..
.
.
.
..
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.study
.
.
.
..
.
.
.
.
..
.
..
.
.
.
.
..

study.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.

ok. study trus...

.
slamat berblogging sume...

Tuesday, November 2, 2010

Final Exam

salam..

next week...

final exam for me and after that the start of my life as working person...
hopefully dpt kerja.. hehehehe... tau ramai yang menggangur.. tp harap rezki ku ada bumi Allah swt ini...

test start :
8hb : Supply chain management
10hb : international business management
11hb : knowledge management

hope dpt jawap exam ngan jayanyer...

kengkawan sume.. doakan saya ye...

Monday, November 1, 2010

Futsal..

salam...
hehe
semalam main futsal at Ampang sport planet.. kat ngan AKLEH highway tu..

hehe.. nama team gempak giler.. "wa kasi huru hara" ngeh ngeh ngeh...
gempak x??

first lawan ngan team OMG.. dpt la 2-0.. kami yang 0 tu..

biasalah.. first match.. lg plak x reti main..
second lawan ngan team "lu pk la sendri" 0-0. ngeh ngeh ngeh.. hebat apa??.. korg leh wat??

pastu lawan smula.. ngan team ni.. utk menemtukan tempat 2 n 3.
so.. strategy di atur.. maka perlawanan bermula n akhirnyer......
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
gol.....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
dan................
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
gol...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
gol demi gol disumbat ke pihak lawan..
dpt kita lihat ye.. semangat team wa kasi huru hara sgt berkobar2..
hehehe
gpt la 6-2..
kami la yang 6 tu..
heheheheh
bangge sehhh.................


Thursday, October 21, 2010

Assgn lg kak oi!!!

SAYA
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
..
..
.
ADA
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
..
.
.
.
ASSGMENT
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
NAK
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
KENA
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BUAT
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SO..
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
SAYA
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.SGT
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
BUZY..
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
HAHAHAHAHAHAHA

p/s:blm mereng lg... mungkin akan... assgment berlambak..

Wednesday, October 13, 2010

Xde keje cari Nahas...

sumber di sini...

Enam lelaki ditahan selepas membaling batu pada tren Keretapi Tanah Melayu (KTM) Berhad yang sedang bergerak pada jam 6.15 pagi di KM 460 Seremban, Negeri Sembilan hari ini.

enam unit tingkap tren rosak teruk dan perkhidmatan keretapi itu terpaksa dihentikan selama empat jam bagi menggantikan cermin yang pecah dan rosak untuk keselamatan penumpang.


xde keje btl la... hurm.. x paham.. nape nak baling batu kat ktm TU? x pasal2 org lain dtg lambat g keje ari ni..

ish ish...

punyer la xde keje sungguh..

si la ganti balik ye wahai enam jahanam... brani wat brani la tanggung.,,,,,

Saturday, October 9, 2010

Hari yang penat...

salam semua..

hari ni.. present my final FYP..
ok kot..
hahaha...

thnx to ME yang glamor n nurul ekmi yang wish me... wish u toooooooooo............

dah exhausted giler dah coz smlamnyer dah tido lewat.. tp nak kuar gak.. nak celebrate ngan memember coz dah abeh penat lelah wat benda ni utk setahun.. cuma pasni klu approve tinggal wat report je la...

so today decide nak g jln tar.. mkn kat medan mara.. pena sup ani utara.. hehehe..
well antara dua.. na g main bowling ke nak g jln tar... main bowling pun sonok.. tp xpela.. kali ni kita g jln tar plak...

pas mkn.. masuk sogo. jenjalan... tp xde benda yang menarik minat.. pas asar.. g la pasar mlm jalan tar yang semememangnyer .... hehehe

beli mkanan je... x beli apa pun sgt...

td member ad anak pesan suh beli sotong cucuk bersambal.. astu cancel plak..
dia kata makcik tu stail ckp dia...

satu singgit satu singgit....
hehe..
so sepanjang jln tu... mana yang ada jual cucuk2 tu kitaorg dengar la ada x dia ckp mcm tu...

hehe akhirnyer jumpe..
dia ada jual, sotong plastyik, kerang, limpa, pedal.. lg apa ek???
ada sambal la curah atas dia.. nampak sedap....
bila dah rasa....
lg sedapppppppppppppppppp.....................
thumbs up....

ok.. b4 maghrib dah sampai umah...
dpt baring skejap... perghhhhhhhhhhhhhhhhhhh nikmat x terkata...
..
..
..
p/s: harp dpt abeh blaja tahun ni.. insya Allah...

Friday, October 8, 2010

Hari ini.....

salam semua..

wah wah...
hari ni present for FYP final... so.. pasni blh abeh blaja ngan jayanyer.. hahahaha

gile la memang burung hantu la jdnyer sepanjang nak wat ni...
tp. result.. harap ook ari ni...

Doakan saye ye semua....
harap blh present ngan baik.. x gagap... verifier tanya pun blh jawap ngan yakin...
fuh.... dah start berdebar ni....

harap ok je nanti..
mesti seram sejuk nanti ni...
mcm nak jumpe sape je...

Thursday, October 7, 2010

BeRsYukuR...

baru balik dari bace blog cik mot.. hehehehe
ada sorg blogger tu komen kat dia.. ayat dia cam ni...

"Sy selalu bersyukur kpd Allah krn menganugerahkan sy hati yg baik dan ikhlas terhadap kucing...
dan awk juga patut bersyukur. Tidak semua manusia mempunyai hati yg bersih."

yup.. btl kata dia.. ku akui itu..

sgt bersyukur.....
sekurang2nyer rasa hati ini baik walaupun kadang2 terasa jahatnyer aku....


JUmaat...

Selamat Hari Jumaat...
....
yeah......
.
.
.
.
..
.
.
..
.
.
.
.
.
hari ni blh potong kuku..................
kuku sudah panjang.................
macam hantu..

hantu
mana hantu
mana hantu
mana mana...
hahahahaha
.
.
.
..
.
..

mengong dah aku.. tido kul 5 tgk cite korea punyer pasal...
bukannyer wat assgn...
ish ish...

Mengaji..

Salam semua..

mengaji..
time kecik2 dulu slalu ngaji.. tp bila bab nak suh g ngaji tu.. malas ckit la.. hahahaha
budak2 biasalah..

skang duk kat area umah baru.. (hostel) depan ni ada surau.. dekat ngan prumahan.. klu ikutkan.. ok je la sbenarnyer...

aku ni bukan x suka dengar org ngaji.. ok je.. tp klu pasang kuat2... utk apa? cuba la paham sensitiviti kaum lain jugak yang duk sini... zuhur ngan asar.. Ya Allah... kuat sgt.. klu dengar ni blh pekak la jugak.. sampai nak ckp ngan budak umah pun kena cakap kuat2...
apa la...

cuba faham klu ada baby nak tido ke apa ke...
mesti terkezut dengar...

memang la org kata klu dengar ngaji tu elok.. tp klu sampai berdengung kepala dengar... hurm..
pk sendri la...

Wednesday, October 6, 2010

Kucing itu...

Salam semua...

bebrapa hari lepas PH ada selamatkan kucng yang duk dlm kotak arak.. sian betul keadaan kucing tu... nape la ada manusia sanggup wat mcm tu... mentang2 la kucing tu x lawa.. bute..

org tu (org ke?) blh plak dia wat mcm tu..
cube dia kena wat mcm tu.. apa rasa dia agaknyer....

bru nak paham kot perasaan org lain klu diri sendri dibuat mcm tu...

kenapa kcng bila dah x cantik...,sakit... kucing tu kena buang???
x terpk ke perasaan kucing tu? kucing pun ada perasaan...

kucing fiza kan.. bila kena marah, dia mcm tau je dia kena marah...
tp nape org wat haiwan ni mcm x berperasaan??

kadang2 tgk kucing berkeliaran kat tempat yang x sepatutnye.. yela.. kot ye pun nak buang kucing tu.. buang la kat tempat dia blh cari mkn.. bukan kat tempat construction mcm tempat PH keje tu.. nak kucing tu mkn apa? mkn batu? pasir?
x paham la mentaliti org sekarang ni....
btl2 x paham...

Tuesday, October 5, 2010

Selamat Hari Rabu..

Salam semua..
Selamat Hari Rabu...
moga hari ini lebih baik dari hari semalam.....
.
.
.
.
..
.
.
..
.
.
..
.
.
..
.
.
.
.
..
.
MOrNinG semua
.
.
.
..
.
.
.
..
.
.
..

.
..
.
.
.
.
Hepy Hepi Ye.....
kadang2 hati sakit sebab ada kawan mcm ni...
hati kata.. x kisah la.. biarla.. dah org wat cm tu..
apa lg nak bising...
lantak la dia..
tp......
x semudah tu nak lupakan....

hurm.....
sampai hari ni terasa.. walaupun dah berlalu...
mcm lgu ni
satu jam saja ku telah bisa bersahabat dgn mu
namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup..

bila hati sakit, kecewa kerna kawan seperti itu.... sampai bebila ingat walaupun dia dah x perlukan kita...

tp.. pelik.. apa salah aku? apa aku wat kat dia....
yang aku ingat
last time. aku tlg dia utk assgn dia... tlg dia utk exam..
tp... nape dia wat mcm tu?

x sengaja ke? hurm.. alsan x logik...
hurm.... klu kawan seperti itu... tu bukan kawan.. cuma org yang nak take advtage je..
hurm...
bukan nak minta balasan pun.. tp ibarat kata org... jg jd kacang lupakan kulit...


xde sape gembira bla putus sahabat.. xde sape gembira bila org yang kita anggap kawan wat mcm tu...
tp bg kamu sungguh mudah utk kau lupakan pershbatan itu...

emos sungguh ye..
lantakla..
hati ngah sedih...
.
.
.
.
.
ya Allah.... tenangkan la hatiku.....


Aku harap aku xkan jumpe kamu lg...


Saturday, October 2, 2010

Assgn oh assgn....

Wat assgn..................
.
.
.
.
..
.
..
.
.
.
..
.
.
.
.
..
Wat assgn..................
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
..
.
.
.
.
Wat assgn..................
.
.
.
.
.
.
.
.
..

..
.
.

.
.
.Wat assgn..................
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,
,

,
,
ari2 pun assgn................

.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.
.
.

. fine...
hahahahaha

Monday, September 6, 2010

Aku suka...

amik ayat ni dri sini.. from zara


manusia yang kadangkala dekat dengan kita, sebenarnya menipu kita dengan
sandiwara dan drama yang tidak ada penamat ceritanya.
Kelakar dan semakin lama semakin menarik jalan ceritanya.

betul ayat tu... sama ada kita sedar @ x...
klu sedar pun... apa yang mampu dilakukan...
kawan tetap kawan...
cuma berhati2 shj agar x termasuk dlm sandiwara itu...

tp.. klu dah berhati2 pun. termasuk jugak mcm mana?
itulah ragam bersahabat..
buat kita lebih mengenali nilai seorg shbat...
buat kita lebih mengenali kekejaman seorg manusia...
buat kita lebih mengenali siapa dia sbenarnya,...
buat kita lebih mengenali............

ada suatu ketika...
bila ujian melanda...
kita berada disisinya...
dan kita pk dia jua akn begitu saat ujian melanda kita...
kita pk.. dia la shbt kita..
kita pk.. dia akan tetap disisi.. memberi kekuatan..
kita pk... dia akn..........

tp..............
salah semua tu...
semua tu salah...
ini bukan cerita khayalan yang semuanya indah belaka...
ini bukan cerita dongeng yang semuanya cantik belaka...

berserah shj pa Allah... dia yang lebih mengetahui...
berserah shj pada yang maha berkuasa...

tidak perlu di sumpah seranahkan org itu..
x perlu mendoakan yang bukan2...
bersabarlah...
itu shj ubatnyer...
semoga Allah shj yang membalasnya...

hidup ini putaran...
lihat shj apa akan terjadi................


Selamat Hari Raya...

Assalamualaikum...

Selamat Hari Raya kepada sume yang mengenali.. yang x kenal pun.. Selamat Hari Raya gak..
Maaf zahir dan Batin...

Moga perkenalan kita.. sama ada melalui FB, Blog, n sbgainyer... kekal sampai bebila...

esok mlm... bas fiza ke trg.. kul 11 mlm..
aduhai.. sampai subuh la jwpnyer...
sejukkkkkkkkkkkkkkkkk dlm bas...
biasanya klu nak naik bas.. sweater akan tertinggal..
dah sampai kat bus stand.. "Alamak!!! sweater.... abeh la..."

dah x tau nak wat mcm mana..
redho jela jwpnyer....

hahahaha.. jumpe lg pas raya.. nanti sampai umah.. xde masa nak bukak sume..
hehehe.. kejo nak wat kuih bebanyak...x berseri meja tanpa kuih raya
(walaupun x mkn sgt.. bg tetamu je mkn)
hehehehe

Thursday, September 2, 2010

Menjelang raya....

Salam sume...
kabareee...........
Semalam ... g jln TAR..
with my hubby to be...

beli tudung utk adikk...
umi pesan wane hitam..
ok its done..

nak beli tudung gak.. tanya umi nak beli wane apa kan...
Umi ckp.."beli la yang biasa ko pakai tu... putih ke krim"..
senang gitu... blh masuk sume baju... ingat nak matching ngan baju..
fiza beli wane Krim..

nak beli kuih raya...
x sempat nak wat kuih..
balik pun 7hb.. nak kemas umah lg.. wat kuih lg..
apa2 lg...

jd.. beli 3 jenis kuih..
untungnyer g mlm ni...
hehe
dpt rasa kuih..
jd..
b4 beli tu kita tau kuih tu sedap ke x...

nasib ada hubby to be dekat..
blh la nak g memalm ni..
klu x.. nurmmmmmmmmmmm.. nan hadonyer nak rase sume tu...

so beli kuih almond suji..
beli coffee finger ngan kuih kacng..
3=RM60..
hg asal dlm 25-28 sebekas..
blh la..
kuih sedap..
so x rugi la beli..
dri beli kuih sbekas rm10.. tp rase cam hape...

ada minta biz kad.. tp xde.. dia bg pamplet..
last2.. aku berjln cari tudung.. ngan pamplet tu aku t'tinggal...
penat minta tp tertinggal akhirnyer....

kuih tu nama Shirin home made..
laki yang jual.. nama bud..
hehehehe..
ingat..
kuih sedap.. ingatla...

klu korg g sane.. nak cari kuih.. g beli kat dia tau..
memang sedap..
hahaha.. tlg promote ckit...

Wednesday, September 1, 2010

hahahahaha

setelah lama menyepi.. akhirnyer dpt ku menggemparkan diri di ruang blog...
hahahaha

lappy rosak...
sepanjang tu giler bosan tahap gaban...
nak muntah hijau dah bosan x tau nak wat pe..
last2 jd mcm budak pandai giler la.. study je siang mlm...

tahun ni raya x tau la..
dpt balik pun 7hb mlm..
tp brsyukur la kan,... klu x mlm raya baru dpt balik...

skang dpt bayangkan...
bila aku balik...
dum..dum...dum...
byk keje giler nak kena buat..
jd.. persiapan...tido dulu 2, 3 hari..
pastu blh pulun wat kuih...kemas umah... x tido 2,3 hari..
blh gitu????

klu blh xpe gak...

buatla mana yang boleh..
tu je sebaiknyer...
insya Allah...

Thursday, August 19, 2010

Diskriminasi menjatuhkan aku
Reputasi kini menjadi bisu
dan aku , ku layu
disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
itulah impian aku

C/O
Dan bila kau menghilang
Musnah la, musnah impian
tuk menggapai bintang
terangi hidup ku
Ku mahu kau tahu
engkaulah, destinasiku
dalam ingatanku .. oh oh oh…

Kerana diri ini tak daya lagi
menempuh hidup yang ku temui
dan aku , ku tunggu .. oh oh oh
disitu

Mengharapkan sesuatu yang baru
itulah impian aku

..................................................................................................

too many discrimination ...

i don't like it..

i hate it...

if i'm fat,... so what? do i ask 4 ur money? do i ever bothering u?


apa org gemuk senang2 je kau jdkan bahan lawak ko?

kau ingat org gemuk ni keje kat sarkas ke?


Hidup ni putaran...

bagaikan karma...

u said it to other people...

one day.. u will feel it...

Remember..

Allah s.w.t. will pay for that..

In this Ramadhan month.. just need to be extra patience to hear all that kind of words..

no need to do anything because i know.. I have God..

God knows everything...

Only Him should pay everything that people have said to me.. not me..

i dont need to do that..

Ujian ini.. ku terima ngan redho...

Ya Allah.. bantulah hambamu ini....





Wednesday, August 18, 2010

Lambakan Makanan Haram di Pasaran

Lambakan Makanan Haram di Pasaran


Salam semua,,
Kod lemak babi ini adalah benar dan telah di sahkan oleh pihak JAKIM

Tolong jangan main beli ja barangan di pasaran sekarang terutama makanan segera macam apollo, cadbury dan lain-lain.. print code ni simpan dlm wallet atau henset. refer bila nak beli apa-apa dipasaran. Semoga Allah menghancurkan kaum2 yg zalim & musyrikin yg cuba menghancurkan Islam. Kalau takdak gak kod ni kita serah je pada Allah dengan harapan Allah ampunkan dosa kita seandainya tidak kita ketahui selepas kita cuba mencari yang halal dan terbaik...wallahu a'lam

MULSIFIERS E-CODES FOR PIG FAT

01.E100 02.E110 03.E120 04.E140 05.E141 06.E153 07.E160 08.E161 09.E210 10.E213 11.E214 12.E216 13.E234 14.E252 15.E270 16.E280 17.E300 18.E301 19.E325 20.E326 21.E327 22.E334 23.E335 24.E336 25.E337 26.E422 27.E430 28.E431 29.E432 30.E433 31.E434 32.E435 33.E436 34.E440 35.E441 36.E470 37.E471 38.E472 39.E473 40.E474 41.E475 42.E476 43.E477 44.E478 45.E481 46.E482 47.E483 48.E491 49.E492 50.E493 51.E494 52.E495 53.E542 54.E570 55.E572 56.E631 57.E635 58.E904 59.E92
Yg jelas nye.....pringles pun ader gak lemak menatang ni...kalau xcaya tgk ader E471 kat ingredients nya tu...memang patut lah Allah turunkan bala virus influenza tu.... kat keropok rota pun ada, macam lagi yang teman semua boleh rujuk sendiri...

Xheran lah kalau skg ni ramai sgt samseng, yg muda, yg tua..laki..pompuan. ...sama jer.....solat yg wajib main tinggal jer..doa pun byk yg tak termakbul ekoran makanan seperti ni yg jadi darah daging........maksud hadis ada sebut "setiap daging yang tumbuh dari sumber yang haram maka nerakalah lebih utama baginya"nauzubillah.. mungkin maksud tersirat hadis ni menggambarkan akhlak yang keji akibat makanan haram ni yang membawa seseorang ke arah melakukan maksiat kepada Allah...

Camner nak lahirkan lebih ramai islam yg betul2 'muslim'... dari kecik dah disuapkan dgn makanan2 mengarut ni... yg heran nya caner leh ader tanda HALAL bg makanan2 tersebut?
Bijaknya org2 kafir memperdayakan org2 Islam hanya dgn makanan....... Kebijaksanaan mereka xkan kekal lama...
Tp...ingatlah suatu masa yg telah ditetapkan oleh Allah swt, org2 mukmin akan bangkit jua...

Jika kita sedar dan prihatin..forward lah untuk rakan2 seislam...semoga kita lebih berhati2 ngan tipu daya & helah musuh2 Allah swt...
Sekarang dengar khabar JAKIM akan keluarkan akta halal, mudah-mudahan Allah berikan keuatan kepada jemaah Islam bagi merealisasikan harapan agar lambakan makanan haram dipasaran dapat dihapuskan. Walaupun JAKIM punya kuasa mengeluarkan dan memantau sijil halal sebelum ini, namun tiada akta khusus sebelum ini menyukarkan pihak JAKIM mengambil tindakan.
sumber dari sini

Tuesday, August 17, 2010

Nyiong & Family

nak post gambo nyiong n family... tp.. tenet cam hampagas...
x dpt wat.. lenkali la..

hahahaha
kempunan korg nak tgk..


Saturday, July 17, 2010

Amboi.... creative nyer...


^
^
^
^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^



^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^

^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^

^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^

^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^

^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^

^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^

^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^

^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^

^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^

^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^

^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^^
^
^